Choose skin color

Reset to default

Demà es presenta la Coordinadora de Mentoria per a la Inclusió, una iniciativa impulsada per Punt de Referència

Els programes de mentoria es consoliden a Catalunya, amb més de 700 infants i joves acompanyats per un mentor

Els mentors són joves i adults que acompanyen de manera voluntària infants i joves sense família o sense xarxa de suport, que faciliten la igualtat d’oportunitats, la millora del seu desenvolupament personal i la prevenció de la seva exclusió social.

Punt de Referència, Servei Solidari, Fundació Èxit i la Universitat de Girona·projecte Rossinyol són les quatre entitats que han impulsat diferents models de mentoria i creen la Coordinadora de Mentoria per a la Inclusió per promoure una eina ‘low cost’ que reforça la responsabilitat individual i el compromís ciutadà.

La creació de la Coordinadora Mentoria per a la Inclusió culmina l’aposta de les nostres entitats per un model d’intervenció diferent, amb la mentoria com a eina central. Entre les quatre entitats catalanes impulsores s’han creat 709 parelles infant/jove-mentor. Més de 1.400 beneficiaris.

La previsió de la Coordinadora és que els programes creixin un 30% en el proper any mitjançant la incorporació d’aquesta metodologia en projectes d’altres entitats.

En un context com l’actual, en què la crisi i les retallades en polítiques socials afebleixen els escuts protectors contra la pobresa i l’exclusió social –educació, família i treball—, la mentoria representa una eina eficaç i de baix cost que obre les portes d’infants i joves cap a l’èxit escolar, l’accés a l’habitatge, la formació, la inserció laboral i l’estabilitat emocional. Per als mentorats, la relació amb una persona referent suposa un aprenentatge vital, una millora de les pròpies competències i l’accés a un coneixement que, d’altra manera, difícilment tindrien.

La relació mentor-jove es converteix en el punt de partida per a la construcció d’una nova xarxa social informal que pot evitar la perpetuació de l’exclusió social. Mentor i mentorat es converteixen en nòduls d’unió de dues realitats diferenciades, a partir dels quals es teixeixen relacions noves i s’amplia el capital social per ambdues bandes i de retruc enforteix la cohesió. La mentoria allunya pors, prejudicis i desigualtats.

L’acte de presentació es realitzarà demà dimecres dia 12 de desembre, a les 10 h del matí, a l’EspaiCaixa Casa Macaya (Pg. Sant Joan 108, Barcelona).

10:00h Benvinguda, a càrrec de Marta Bàrbara, directora Associació Punt de Referència.
Presentació de la Coordinadora, a càrrec de Rita Grané. Tècnica Coordinadora Mentoria per a la Inclusió
10:10h Testimonis, a càrrec de voluntaris i joves de la Fundació Èxit, Fundació Servei Solidari i Associació Punt de Referència
10:30h Conferència: La Mentoria com a eina, a càrrec de: Sr. Òscar Prieto, Coordinador Projecte Rossinyol, Universitat de Girona.
10:45h Tancament de l’acte, a càrrec del Sr. Marc Simon. Director Àrea Integració Social. Fundació La Caixa.

Comparteix:

0 Comentaris

No related posts found

Deixa un comentari

El teu correu no serà publicat