Choose skin color

Reset to default

Els joves tutelats ‘suspenen’ en tots els indicadors educatius

Un article de El Periódico analitza els resultats escolars dels nois i noies tutelats. Cliqueu aquí per llegir la notícia sencera i consulteu les històries del Leo, un noi de 19 anys, i del Mohamed, un jove de Punt de Referència.

Font: El Periódico, 24/gener/2011
FIDEL MASREAL / Barcelona

ANÀLISI DEL NIVELL D’ESTUDIS DELS NOIS ALLUNYATS DE LA SEVA FAMÍLIA BIOLÒGICA

Un estudi finançat per la Comissió Europea constata que els menors tutelats per l’Administració o que viuen amb una família d’acollida tenen un nivell d’estudis greument inferior a la mitjana dels estudiants de la seva edat.

La professora del Departament de Psicologia Social de la Universitat de Girona, Carme Montserrat, que va participar en la recerca, explica els errors del sistema: els educadors, assenyala, “els diuen als xavals als 16 anys que facin una formació curta i es posin a treballar”, ja qeu als 18 anys deixaran d’estar sota tutela de l’Administració i hauran de buscar alguna manera per viure de forma autònoma.

“Aquests joves estan condemnats a no estudiar i això els pot conduir a patir exclusió social en el futur”, adverteix Montserrat.

Comparteix:

1 Comentari

Comentaris (1)

  1. Mercè 30/01/2011 at 12:21

    Aquest article evidencia un fet conegut per pocs i que vol d’una resposta contundent per part de tots. No ens podem permetre, com a societat, que persones tant valentes i vàlides com en Mohamed (en l’article mal escrit Mohammad) o en Leo no tinguin les eines per seguir estudiant i poder contribuir a millorar el present, construint un futur de qualitat.

    Responder

Deixa un comentari

El teu correu no serà publicat