Choose skin color

Reset to default

dos_punt_referencia

L’entitat

Punt de Referència és una entitat catalana sense ànim de lucre creada l’any 1997 per oferir acompanyament i suport al col·lectiu de joves extutelats que han d’emprendre la seva vida adulta un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya.

 

Missió, visió, valors

La missió de Punt de Referència és afavorir la plena integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida dels joves extutelats, en risc d’exclusió social, acompanyant-los en el seu procés d’emancipació.

La nostra visió és ser una entitat referent en acompanyament a joves extutelats i/o en risc d’exclusió, líders en l’ús i la promoció de la mentoria.

Els nostres valors; la confiança, la qualitat, el compromís, la innovació, la inclusió, l’entusiasme i la participació.

 


 

Memòries

 


Qualitat i transparència

 


Premsa

Sostenibiltat

Punt de Referència aposta per la sostenibilitat de les seves actuacions

El Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona és l’òrgan promotor de l’Agenda 21 de Barcelona, un compromís per incorporar un model de desenvolupament sostenible a la ciutat de Barcelona. L’Agenda 21 té un marc de referència: el Compromís ciutadà per la Sostenibilitat, que és un projecte compartit per a totes les organitzacions ciutadanes que vulguin contribuir a la millora de la sostenibilitat.

Punt de Referència forma part del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat pel període 2012-2022.

 

barcelona-sostenible compromis-sostenibilitat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foment de la Llengua Catalana

WebFormem part del Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana. Aquest cens agrupa associacions que duen a terme activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius concrets.

Les donacions a favor d’associacions que tinguin per finalitat el foment de la llengua catalana desgraven en l’impost sobre la renda de les persones físiques.


Premis i reconeixements

>2015

XII PREMIS FRANCESC CANDEL. Mentoria per a joves immigrants i refugiats. Coordinadora Mentoria Social.
PREMI ESGLÉSIA PLURAL 2015 a un projecte d’acció social.

>2014

PREMI D’ACCIÓ SOCIAL MERCÈ BAÑERAS I MARIA FIGUERAS. Una iniciativa pel foment de la corresponsabilitat ciutadana, l’emprenedoria i la innovació social.

>2013

EL PROJECTE REFERENTS SELECCIONAT EN EL RÀNQUING DE LES 10 BONES PRÀCTIQUES DINS DEL PROJECTE VERSO. Un reconeixement europeu sobre voluntariat i ocupabilitat.

>2010

DECLARACIÓ D’UTILITAT PÚBLICA
PREMI ACCIÓ 21 del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona a la iniciativa “El Trampolí, un pis assistit sostenible”
PREMI 5 CAVES 5 PROJECTES SOLIDARIS dins l’àmbit de persones nouvingudes. Una iniciativa empresarial de Caves Berdié&empreses i de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

>2008

3R PREMI FEDERICO MAYOR ZARAGOZA a les bones experiències d’intercanvi entre persones de diferents cultures i a nous models de convivència plural.

>2007

PREMI VOLUNTARIAT de la Generalitat de Catalunya al millor projecte d’àmbit local-comarcal.