Choose skin color

Reset to default

La venda d’armes i la llei d’economia sostenible

Alguns mitjans, com el diari AVUI, recullen la notícia:

Espanya se situa en el sisè lloc del rànquing mundial d’exportadors d’armes

Dins d’Europa, l’Estat ocupa la quarta posició per darrere de França, Itàlia i Suècia. Les exportacions espanyoles representen l’11% del total de les de la UE al món, que van arribar als 8.461,12 milions d’euros.

La notícia fa pensar. Més encara si llegim determinats detalls: “L’informe -del Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs de Justícia i Pau Exportacions espanyoles d’armament 1999-2008- assegura que un important percentatge de les exportacions vulneraria clarament la nova llei del comerç exterior de material de defensa i doble ús, que obliga a denegar exportacions a països sancionats per Nacions Unides, altres amb inestabilitat política i democràtica, els que es trobin en conflicte armat, els que vulnerin els drets humans i els que no condemnin el terrorisme, entre d’altres.”

En aquest bloc hem parlat i seguirem parlant, de la crisi i els seus efectes sobre el col·lectiu de joves extutelats. Però no de la tasca que fa el govern espanyol per contrarrestar-los. Una de les principals eines per combatre la crisi ha estat la Llei d’Economia Sostenible, aprovada a finals de març, que té per objectiu contribuir al canvi de model productiu.

Als efectes d’aquesta llei, s’entén per economia sostenible “un patrón de crecimiento que concilie el desarrollo económico, social y ambiental en una economía productiva y competitiva, que favorezca el empleo de calidad, la igualdad de oportunidades y la cohesión social, y que garantice el respeto ambiental y el uso racional de los recursos naturales, de forma que permita satisfacer las necesidades de las generaciones presentes sin comprometer las posibilidades de las generaciones futuras para atender sus propias necesidades.”

Ara caldrà veure com s’ho fa el govern per sostenibilitzar la indústria armamentística.

Juanjo Ortega

Comparteix:

0 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no serà publicat