Choose skin color

Reset to default

Punt de Referència presenta la Carta de Mentoratge a Europa

El passat 12 d’octubre dos membres de Punt de Referència vam anar a Brussel·les per presentar, junt amb altres entitats europees, la Carta Europea de Mentoratge al Parlament Europeu.

Aquesta Carta és un dels resultats d’un projecte de dos anys (2008-2010) emmarcat en el Programa d’Aprenentatge Permanent finançat per la UE. El grup d’entitats que ha desenvolupat el projecte està format per representants de:

Representants de les entitats impulsores de la Carta.

  • Kinderdienst, Bèlgica
  • Unapp, Union Nationale des Associations de Parrainage de Proximité, França
  • Patenschaften-Aktiv e.V, Alemanya
  • Punt de Referència, Catalunya, Espanya.
  • Mentoring and Befriending Foundation and Chance UK, Regne Unit.

La carta exposa entre altres la definició consensuada de Mentoratge (Mentoring&Beffirending):

 “relacions que aporten un benefici mutu, que no estan subjectes a judici, organitzades per tercers que es desenvolupen quan les persones voluntàriament ofereixen el seu temps per donar suport i encoratjar a d’altres que es troben en una situació de desavantatge, compartint experiències i coneixements, durant un període significatiu ja sigui determinat o perllongat en el temps.”

La Carta ens emmarca en un punt de partida per a la creació d’una plataforma Europea d’entitats de Mentoring que aglutini més programes arreu d’Europa i faciliti l’impuls de nous projectes, per tal d’estendre aquesta pràctica com a una eina d’intervenció social eficaç i de cohesió social.

Ha estat una satisfacció poder fer aquesta presentació al Parlament, i poder comptar amb el suport d’una Europarlamentària, la Sra. Anna Zábroská que ha acollit la nostra proposta amb entusiame.

Esperem poder comptar el compromís també amb els nostres parlamentaris Europeus i poder treballar conjuntament en aquesta Plataforma Europea.

Cliqueu aquí per consultar la Carta Europea de Mentoratge.

Comparteix:

0 Comentaris

No related posts found

Deixa un comentari

El teu correu no serà publicat