Choose skin color

Reset to default

Sis de cada deu joves tutelats i extutelats per la Generalitat estan en atur

Notícia publicada al diari AVUI. Dimarts, 16 de març del 2010

Acció Social potencia recursos de formació perquè els joves puguin fer vida autònoma | La meitat han nascut a Catalunya.

Els joves són un dels col·lectius més castigats per la crisi a l’hora de trobar i mantenir un lloc de treball fins al punt que un 60% dels nois i noies tutelats i extutelats per la Generalitat es troben a l’atur. La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va advertir ahir que són xifres “preocupants” que només es poden combatre amb una bona formació. Va recordar que són joves “que no tenen ningú al darrere” i que, en molts casos, han patit trajectòries vitals complicades. Ho va dir després d’inaugurar l’Espai Cabestany, un centre de Barcelona on els beneficiaris de l’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat trobaran suport en habitatge, qüestions econòmiques, jurídiques, educatives i laborals.

Una de les noies que viu a la residència de l'Espai Cabestany. Foto: Josep Losada.

La concentració dels serveis en un únic espai té la intenció de reforçar els recursos perquè els joves puguin formar-se i accedir al mercat de treball, ja que aquest és el mitjà imprescindible per emancipar-se i adquirir una autonomia que els permeti viure de forma independent.

L’Espai Cabestany disposa de vuit apartaments amb catorze places i hi viuen joves extutelats que cursen estudis reglats superiors o universitaris.

Durant l’any passat, 1.481 joves entre 16 i 21 anys van ser acollits per l’Àrea de Suport a Tutelats i Extutelats, xifra que multiplica per quatre els 343 atesos el 1999. El perfil majoritari és un noi (66%), que ve d’un centre de menors (54%) i nascut a Catalunya (52%). La majoria d’estrangers són magribins.

Comparteix:

0 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no serà publicat